Automatizálási feladatok esetében rengetegszer merül fel igény egyedi gép építésére vagy fejlesztésére. Ez nem jelenti azt, hogy teljesen új termék születik, mindössze a vevő igényeit illetve a feladat specifikációt szem előtt tartva kell létrehozni egy gépet.

Fiatalos, modern felfogású csapatunk az ipar 4.0 megoldásait kínálja a ma gyára számára.
Eszköztárunk:
  • PLC programozás

Alap és bonyolultabb logikák létrehozásához elterjedten használnak PLC-t az iparban. Mitsubishi és Siemens eszközök programozásának ismeretében a PLC-k felé támasztott követelmények 100%-át le tudjuk fedni.

  • Programozás általános nyelveken

Mérnöki tudástárunk részét képezik általános programnyelvek ismerete és használata is mint például Python vagy C++. Ezek mélyebb programozási feladatok esetében nagy segítséget nyújtanak. Nem ijedünk meg, ha egy szerver programot kell írni, kommunikációt kell megvalósítani gépek között alacsony szintű nyelveken vagy éppen egyedi PC-t kell létrehozni.

  • Felületprogramozás

PLC-k HMI felületén túl, szebbnél szebb software-eket tudunk létrehozni HTML5, Javascript és CSS programozás ismeretével. Ezek elengedhetetlenek hogy megjelenítsük a megfelelő adatokat, a megfelelő sorrendben és megfelelő időben, hogy a megfelelő kimenetet kapjuk.

  • Robotprogramozás

Universal Robots és Mitsubishi robotok nyelvének ismerete egyik fő erősségünk. E robotokkal szinte minden feladatot meg tudunk oldani kezdve az egyszerű pick&place művelettől egészen a komplex és komoly biztonsági kritériumoknak megfelelő applikációkig.

  • Szenzorok kiválasztása és implementálása

Szabályozott vagy vezérelt rendszerek elengedhetetlen részét képezik a szenzorok. Ma egyre több programozható érzékelő jelenik meg, melyek megismerését modern csapatunk célirányosan végzi. A szenzorok IO-Link hálózatba fűzése, a lehetőségeik maximális kihasználása tovább növeli a gép hatékonyságát.

  • Elektronika

Olykor előfordul, hogy az ideális megoldáshoz egyedi elektronika kell és egyedi áramkört kell terveznünk.

  • Gépészet

Minden probléma megoldása tervezéssel kezdődik, különösen a gépészet témakörében. Minden projektünk esetében használjuk a CAD eszközeit.

  • Kamerás minőségellenőrzés

A tömegtermelés egyre növekvő elvárásai már a legegyszerűbb alkatrészekkel szemben is magas minőségi követelményeket támasztanak. Ugyan rengeteg esetben emberek ellenőrzik a kész terméket, a tömegtermelés miatt minden darab ellenőrzésére nem jut elég erőforrás. Ilyen esetekben lehet jó megoldás a kamerás minőségellenőrzés, ami kódolvasással kiegészítve a teljes nyomonkövethetőséget teszi lehetővé bármely picit alkatrészre, kiszűrve ezáltal a hibás termékeket, és csak a hibás termékeket!

  • RFID rendszerek

Az érintésmentes azonosítási megoldás terén a feladatok megoldásához első körben a környezet és a felhasználási igények pontos felmérésére van szükség. Az ezt követő robosztus működést a SICK ipari RFID olvasóival valósítjuk meg.

IPAR 4.0
Mérnöki palettánkat a szerint alakítottuk ki, hogy az ajtón kopogtató ipari forradalom követelményeinek maximálisan megfeleljünk, így a megrendelő számára megoldásainkkal biztosítsuk a versenyképességet.